Gootsteen ontstoppen in Roosendaal

Een gootsteen moet dagelijks heel wat verwerken. Niet alleen water, koffie- en drankresten spoelen weg richting het riool. Ook vet, zeep en etensresten gaan door de afvoer heen. Daar is de afvoer niet op berekend. Het gebeurt daarom regelmatig dat er verstopping optreedt. Hoe kunt u de gootsteen in de keuken ontstoppen?

Koffiedik of ontstoppingsveer gebruiken

Er zijn veel methoden die u zelf kunt toepassen om de verstopping te verhelpen. Allereerst kunt u de sifon (ook wel zwanenhals genoemd) openmaken en goed schoonmaken. Het is een vies werkje en vergeet vooral niet om er een emmer onder te zetten, om zo alles op te vangen. Vaak is het wel dankbaar werk: in veel gevallen is de verstopping voorbij. Is dat niet het geval? Dan kunt u een kopje soda in de gootsteen gooien. Giet er vervolgens een flinke scheut azijn bij, en spoel het weg met kokend water. Laat het inwerken en herhaal het eventueel nogmaals. Ook afwasmiddel en koffiedik kunnen soms effect hebben. Een ontstoppingsveer kan tevens voor ontstopping zorgen.

Een professional inschakelen

Is de verstopping nog steeds niet weg? Laat dan een professional de gootsteen ontstoppen. In de regio Roosendaal kunt u hiervoor terecht bij de door ons aangedragen professional. Onze vakmannen beschikken niet alleen over de beste hulpmiddelen, maar ook over veel kennis en kunde. Die zetten we graag voor u in! Gootsteen ontstoppen in Roosendaal of omstreken? Op ons kunt u rekenen!