Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Roosendaal, hoofdvestiging Steenbergen
Hoe u veelvoorkomende lekkages kunt voorkomen Redactie, 25 maart 2024
Hevige lekkage in een woning
Bij lekkages in huis staan de loodgieters van Oomen Totaalbouw snel voor u klaar

Het kan erg vervelend zijn als er een lekkage plaatsvindt en dit kan aanzienlijke schade aan uw huis veroorzaken. Er zijn verschillende maatregelen die u kunt nemen om lekkages te voorkomen en uw loodgieterssysteem goed te onderhouden. Hieronder vindt u richtlijnen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen.

Het controleren van de leidingen is van belang

Een van de meest doeltreffende manieren om lekkages te voorkomen, is door regelmatig een inspectie van de leidingen te doen. Let op tekenen van corrosie, roest of kleine barstjes. Door problemen vroegtijdig te ontdekken, voorkomt u dat ze zich ontwikkelen tot grote lekken.

Controleer regelmatig afdichtingen

Het komt regelmatig voor dat afdichtingen rond kranen en leidingen slijten na verloop van tijd. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de afdichtingen nog goed functioneren en ze te vervangen indien nodig. Een goede afdichting zorgt ervoor dat er geen water ontsnapt en vermindert het risico op lekkages.

Zorg ervoor dat vuil de afvoer niet verstopt

Gooi geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer om verstoppingen te voorkomen. Het is van cruciaal belang om verstoppingen te voorkomen om te voorkomen dat ze resulteren in lekken. Een handige tip om verstoppingen te voorkomen, is het plaatsen van een zeefje in de gootsteen.

Zorg ervoor dat uw waterdruk regelmatig gecontroleerd wordt

Een te hoge waterdruk kan schade veroorzaken aan de leidingen en lekkages in de hand werken. Check regelmatig de waterdruk en pas deze aan als dat nodig is. Een eenvoudige drukregelaar kan een waardevolle investering zijn om schade te voorkomen.

Hou uw huis lekvrij door veelvoorkomende lekkages te voorkomen met deze handige aanwijzingen

Als het winterseizoen aanbreekt, kunnen bevroren leidingen problemen veroorzaken. Voorkom bevroren leidingen door leidingen in onverwarmde ruimtes te isoleren en bij extreme kou water druppelsgewijs uit de kranen te laten lopen. Op deze manier voorkomt u dat leidingen bevriezen en daardoor kapot gaan.

Voorkom veelvoorkomende lekkages met de juiste zorg

Zorg ervoor dat u regelmatig uw installaties onderhoudt en kleine problemen op tijd oplost om grote herstelkosten en ongemakken te vermijden. Besef dat preventie de voorkeur heeft boven genezing als het gaat om loodgieterswerk. Wanneer u onverhoopt te maken krijgt met een lekkage in huis, neem dan direct contact op met Oomen Totaalbouw om dit snel en deskundig voor u te verhelpen. Bel om een afspraak te maken naar 0167 729 400.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 400

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!