Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Roosendaal, hoofdvestiging Steenbergen
Zelf uw radiator vervangen met deze makkelijke stappen Redactie, 20 maart 2024
Verwarmingselementen worden geïnstalleerd in huis
Laat uw radiatoren in Roosendaal vakkundig aansluiten door een van onze loodgieters.

De oude radiatorklep losdraaien met deze praktische aanwijzingen

Als uw radiator defect is of u wilt een nieuwe (design)radiator installeren, bieden we hieronder een gedetailleerd stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het verwijderen van de oude radiator is het van belang om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te laten dalen tot onder de 40 graden. Open alle radiatoren die zich boven uw eigen radiator bevinden om ze leeg te laten lopen.

Indien de te vervangen radiator zich op het laagste punt bevindt, is het van belang om een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Draai de kraan open om de installatie leeg te laten lopen. Indien de radiator die u wilt vervangen zich niet op het laagste punt bevindt, is het verstandig om de juiste locatie te zoeken en de vulslang hierop aan te sluiten om de installatie leeg te laten lopen.

In de meeste gevallen bevindt de radiator zich op het laagste punt van uw woning. Koppel de leidingen van zowel de toevoer als de afvoer van de radiator los. Schroef de verwarming zelf los en neem zo nodig het bevestigingsmateriaal weg.

Instructies voor het monteren van een nieuwe radiator in uw huis

Zodra u de oude radiator heeft losgekoppeld, is het tijd om de nieuwe aan te sluiten. Bij het plaatsen van een gelijksoortige radiator, zijn dezelfde bevestigingsbeugels toepasbaar. Als u een ander type radiator aansluit en de aansluitingen op een andere plek zitten, verleng dan de leidingen met de benodigde hulpmiddelen.

Een fitting maken tussen de buizen vereist de volgende handelingen. Snijd de buis op de juiste lengte met de buizensnijder en schuif de moer over de buis. Nadat u de knelring over de buis heeft geplaatst (oudere knelringen kunnen niet hergebruikt worden), duwt u de buis in de fitting en draait u de moer stevig vast.

Als de af- en toevoer zijn aangesloten op de nieuwe radiator en alle ontluchtingskranen dicht zijn, vul dan het systeem opnieuw met water via de waterkraan bij de ketel. Laat de slang eerst vullen met water voordat deze wordt aangesloten op het systeem om de ontluchting te minimaliseren. Draai de kraan open en wacht tot de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar is. Als noodzakelijk, ontlucht dan de installatie nogmaals.

Voelt u ervoor om een professional in te schakelen?

Als het niet wil vlotten of als u de voorkeur geeft aan assistentie van een professioneel?Benader Oomen Totaalbouw om deze taak voor u uit te voeren. U kunt ons bereiken op 0167 729 400 om de mogelijkheden door te nemen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 400

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!