Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Roosendaal, hoofdvestiging Steenbergen
Tips voor het oplossen van een lekkende kraan Redactie, 21 februari 2024
Lekkende kraan

Het is erg vervelend als u geconfronteerd wordt met een lekkende kraan, of het nu in uw keuken of badkamer is. Naast het ongemak van een lekkende kraan, wordt er ook onnodig veel water verspild. Het is natuurlijk jammer van het onnodige waterverlies, maar het goede nieuws is dat er eenvoudige manieren zijn om dit snel op te lossen.

Een correcte voorbereiding is de basis

Door de hoofdkraan te sluiten voordat u de lekkage verhelpt, kunt u voorkomen dat er extra water verloren gaat. Bepaal welk onderdeel gerepareerd moet worden door de oorzaak van de lekkage te vinden. Bereid u voor door het benodigde gereedschap binnen handbereik te hebben en de juiste materialen te hebben voor het vervangen van onderdelen.

Waarom uw kraan lekt

Een kraan lekkage kan meerdere oorzaken hebben. Er zijn een paar plekken die u kunt controleren. Kijk naar de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleer beschadigd. Wanneer de kraan water lekt bij de hendel, is dit te wijten aan het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Als deze aanpak niet werkt, kunt u de volgende stap ondernemen. Als uw kraan onderaan lekt, kan het zijn dat er water uit het kraangat lekt. Dit lek kan ontstaan door een defecte hendel of lekkage in de kraanbehuizing.

Aan de slag

Als u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft gevonden, kunt u starten met de reparatie. Begin met het verwijderen van de knoppen en het handvat van de kraan, zodat u bij de binnenste delen kunt komen. Draai daarna het binnenwerk los om bij de pakkingring te kunnen, als deze beschadigd is, dan kunt u deze vervangen.

Vaak ligt het probleem bij een lekkende kraan bij het kraanleertje. Het is van cruciaal belang om na het repareren van de kraan alle onderdelen goed te ontkalken. Als u alle onderdelen heeft vervangen, monteert u de kraan terug in elkaar door de stappen in omgekeerde volgorde te volgen.

Heeft u het probleem nog niet opgelost? [Bedrijfsnaam] kan helpen!

Het kan gebeuren dat de kraan lekt na montage. De kraan is waarschijnlijk versleten en moet worden vervangen. Als dit het geval is, bel dan meteen Oomen Totaalbouw, we zijn er om u te assisteren. Indien u een afspraak wilt maken of verdere vragen heeft, kunt u ons bereiken via 0167 729 400.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 400

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!