Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Roosendaal, hoofdvestiging Steenbergen
Ontkalken van douche Redactie, 2 maart 2024
Douchekraan welke verkalkt is

Bij het poetsen van uw douche denkt u wellicht voornamelijk aan de douchekop. Het onderhouden van de douchekraan wordt echter vaak veronachtzaamd, terwijl hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het gebruik van uw douchekraan compliceren.

Kalkaanslag bemoeilijkt het bedienen van de kraan en kan het zelfs onmogelijk maken. In het kort, heel ongelukkig. In deze tekst wordt toegelicht hoe u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

Belangrijke stappen voor het verwijderen van kalkaanslag in uw douchekraan

Maak een doek nat met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Reinigingsmiddelen niet direct aanbrengen op de douchekraan om chemische reacties en mogelijke schade te vermijden. Gun het schoonmaakmiddel wat tijd om in te werken op de douchekraan. De lengte van deze inwerktijd kan variëren afhankelijk van het product dat u gebruikt.

Het reinigen van de douchekraan vereist het afspoelen met water en een beetje afwasmiddel. Het is van belang dat het schuursponsje niet te grof is bij het verwijderen van kalkaanslag, om beschadigingen te voorkomen. Zorg ervoor dat u de douchekraan droogt met een zachte doek om een glanzend effect te bereiken na het uitvoeren van de andere stappen.

Kalkaanslag voorkomen in uw douchekraan: bruikbare tips

Het is wellicht een goed idee om een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche zorgvuldig af, droog het nog een keer af en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Met deze producten kunt u kalkafzetting in uw douche voorkomen. Mocht u na het uitvoeren van deze richtlijnen en suggesties nog steeds moeilijkheden ervaren, voel u vrij om in contact te komen met Oomen Totaalbouw.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 400

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!